Streit Sagt AS, logo

Videoprodusent

Har din bedrift opplevd verdien av video?

Et bilde sier mer en 1.000 ord, sies det. Og alle som har sett rørende bilder, forklarende bilder, advarende bilder eller andre bilder som brukes til historiefortelling, vil forklare deg hvorfor dette er blitt en evig sannhet.

Et bilde virker derfor veldig mye sterkere enn ord, og enkelte bilder – slik som kunst – kan fortelle forskjellige historier til de forskjelligste mennesker.

Video er et enda sterkere virkemiddel, og det er nok derfor videoer av de forskjelligste slag dukker opp på nettet daglig. Det lages over 500.000 nye nettsteder hver eneste dag, så skal du være synlig i den strømmen av informasjon vi alle blir bombardert med hver eneste dag, gjelder det å bruke de virkemidler man har tilgjengelig.

Men jo sterkere et virkemiddel er, desto mer bevisst må du være i forhold til hva du bruker det til.

Fortellerne

I all fortellingskunst handler det om å bruke de riktige virkemidlene bevisst, slik at DIN historie bidrar til at du, dine tjenester og produkter får tillit. Det er denne tilliten folk bygger sine valg på. Og når folk har valgt deg EN gang, er det virkelig kritisk: Hva skal til for å få dem til å velge deg en gang til?

Våre historiefortellere vet hva som skal til for å løfte videoene dine opp til bevisstheten hos dine fremtidige kunder. For video er nemlig også historiefortelling: Det er bare det at man bruker litt andre virkemidler enn en vanlig tekst kan by på.

Det første man må gjøre når man skal planlegge en video, flere videoer og gjerne en hel serie med videoer, er budskapet man skal nå ut med: Ikke bare i EN video, for det er vanskelig. Det er kanskje lett å være konkret, men det er vanskelig å begrense seg.
Derfor anbefaler våre historiefortellere og vloggere at du allerede fra starten av bestemmer deg for hvor mange videoer du skal satse på: Både i grunnlaget for historiefortellingen din, og når du skal fortsette dette året igjennom. Alle søkemotorer premierer aktivitet, så det er lurt å følge opp det med aktiviteter som trigger søkemotorene året igjennom. For det er «lukten av informasjon» som er viktig for dem.

Videoene

Husk at du har herredømmet over et svært sterkt virkemiddel når du bruker video, og gjør det derfor med omtanke. Det er lett å trå feil, og kjøpe «billige» videoer for eksempel. Ikke gjør det selv heller. Det vil synes, og da kommuniserer du at din bedrift satser på billigløsninger der kvaliteten ikke er det viktigste. Hva sier det da om dine produkter og tjenester?
Men ikke fall ned i den andre grøften heller: Den som handler om å lage «TV-reklame», altså påkostede produksjoner som i grunnen er mer underholdende enn selgende.

Selgende videoer er ofte ganske enkle: Du får fram budskapet ditt, og du gjentar det så mange ganger du synes er nødvendig for å overbevise kundene dine. Dette kan du jo måle, og etterhvert vil du ha et ganske godt bilde av hva som skal til. Dette er ikke en eksakt vitenskap – så du må være villig til å prøve deg frem. Men resultatene vil ikke utebli, om dette gjøres riktig.

crossmenu